Σε ένα ακόμα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Κύπρου με στόχο τη δημιουργία μιας κουλτούρας ασφαλούς διαδικτύου για τα παιδιά. Το έργο CyberSafety στοχεύει στη δημιουργία μιας πλατφόρμας, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν πληροφορίες και να χρησιμοποιήσουν εργαλεία, αλλά και να μοιραστούν εμπειρίες, εμπειρογνωμοσύνη και καλές πρακτικές. Στόχος της πλατφόρμας είναι ακόμα να συνεισφέρει σε μια Ευρωπαϊκή προσέγγιση παρέχοντας ανατροφοδότηση αναφορικά με τα θέματα ασφαλούς διαδικτύου για τα παιδία στην Κύπρο. Αυτό θα επιτευχθεί επιπλέον μέσω της γραμμής στήριξης Helpline, όπου οι χρήστες μπορούν να έχουν υποστήριξη από εξειδικευμένους επιστήμονες σε πραγματικό χρόνο σε θέματα αναφορικά με τη χρήση των διαδικτυακών τεχνολογιών. Από την άλλη πλευρά, η γραμμή Hotline θα εξασφαλίσει ότι οι χρήστες θα μπορούν να καταγγείλουν παράνομο περιεχόμενο και ενέργειες που σχετίζονται με παράνομη παιδική πορνογραφία, ρατσισμό και ξενοφοβία. Τα συμβάντα θα προωθούνται στην κατάλληλη αρχή για περαιτέρω διερεύνηση.
Το ερευνητικό πρόγραμμα «CyberSafety», με διάρκεια δυόμιση χρόνια, υλοποιείται στο πλαίσιο μιας συνεργασίας 8 οργανισμών από την Κύπρο. Το εν λόγω έργο ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016, με συντονιστή το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και συνολικό προϋπολογισμό €989,727.00, από τα οποία €161,035 αντιστοιχούν στον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος CEF-TC-2015-1 - Safer Internet Generic Services.
Η συνεισφορά του Πανεπιστημίου Κύπρου στο έργο «CyberSafety» καθοδηγείται από την Επίκουρη Καθηγήτρια Γεωργία (Ζέτα) Καπιτσάκη από το Ερευνητικού Εργαστήριο Software Engineering and Internet Technologies Laboratory (SEIT) και από τον Επίκουρο Καθηγητή Βάσο Βασιλείου από το Ερευνητικού Εργαστήριο Δικτύων (Networks Research Lab – NetRL). Η συμβολή του Πανεπιστημίου Κύπρου στο έργο «CyberSafety» θα επικεντρωθεί στην υλοποίηση εργαλείων διαχείρισης και σε δράσεις ενημέρωσης για το ασφαλές διαδίκτυο μέσα από παιχνίδια ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ερευνητικό πρόγραμμα μπορείτε να αποταθείτε στην ιστοσελίδα http://cybersafety.pi.ac.cy/