cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

9ος Ετήσιος Διαγωνισμός Δημιουργίας Παιγνιδιών για Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, «Λογιπαίγνιον 2017», Ιούνιος 2017

mini IMG 9219Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία, πραγματοποιήθηκε η τελική αξιολόγηση και η βράβευση των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων και φοιτητών Πανεπιστημίων, που διακρίθηκαν στο «Λογιπαίγνιον 2017», τον 9ο Ετήσιο Διαγωνισμό Δημιουργίας Παιγνιδιών για Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, και το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με στρατηγικό συνεργάτη τη Cytanet. Υποστηρικτές και Χορηγοί του διαγωνισμού ήταν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής, το γραφείο του Ψηφιακού Πρωταθλητή και το έργο Cybersafety.

Το Λογιπαίγνιον είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός με θέματα που συνδέονται με την Επιστήμη της Πληροφορικής, τα Πολυμέσα και τις Γραφικές Τέχνες. Ο διαγωνισμός εντάσσεται στα πλαίσια των προσπαθειών των οργανωτών για την προώθηση της Επιστήμης της Πληροφορικής, της Κοινωνίας της Πληροφορίας, των Πολυμέσων και του Σχεδιασμού.

mini IMG 9173 Ο διαγωνισμός «Λογιπαίγνιον 2017» αφορούσε την υποβολή παιγνιδιών με περιεχόμενο την ασφάλεια και προστασία των παιδιών από κινδύνους που αφορούν την ιδιωτικότητα και προσωπική τους ζωή, στο διαδίκτυο ή αλλού. Αυτό συμπεριλάμβανε θέματα για σωματική ή ψυχολογική παρενόχληση (bullying), ασφαλή χρήση του διαδικτύου, cyber-bullying, εθισμό στο διαδίκτυο και τους υπολογιστές, κλοπή διαδικτυακής ταυτότητας, spamming, επικίνδυνες συναναστροφές, προώθηση ρατσισμού και ξενοφοβίας, hacking, και κλοπή δεδομένων.

Στον διαγωνισμό υπήρξε ενδιαφέρον από συνολικά 126 μαθητές και φοιτητές οργανωμένους σε 40 ομάδες (23 στη κατηγορία Γυμνάσια, 10 στην κατηγορία Λύκεια, και 7 στην κατηγορία Πανεπιστήμια), οι οποίες εκπροσώπησαν σχολεία δευτεροβάθμιας, δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης από όλη την Κύπρο καθώς και δημόσια πανεπιστήμια. Όλες οι υποβολές αξιολογήθηκαν από ειδική 12μελή επιτροπή και 12 ομάδες με τις υψηλότερες βαθμολογίες (4 στην κάθε κατηγορία) προκρίθηκαν στο μεγάλο τελικό του Διαγωνισμού. Στον Τελικό οι ομάδες παρουσίασαν το παιγνίδι τους στην επιτροπή αξιολόγησης που απαρτιζόταν από εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και της CYTANET.

mini IMG 9175

Οι ομάδες και παιγνίδια που έχουν διακριθεί στην κατηγορία «Γυμνάσια» είναι:

1ο Βραβείο: "Πυθαγόρεια Τριάδα / Cyber-cleaner" από Γυμνάσιο Ακροπόλεως. Συντονίστρια: Ειρήνη Φιλιππέτη. Μέλη ομάδας: Άρια Αριστοτέλους, Γιάννης Λαζάρου, Γεράσιμος Νεοφύτου.

mini 1stPrizeGymnasia

2ο Βραβείο: "PowerSafety / The fight for Internet Safety" από Γυμνάσιο Γυμνάσιο Αποστόλου Ανδρέα Έμπας. Συντονιστές: Καλομοίρα Ανδρονίκου, Χρίστος Μικελλίδης. Μέλη ομάδας: Γουτ Μάθιου, Αντρεΐνα Γκούρπετ, Μανώλη Σταύρος, Στυλιανού Φώτης.

3ο Βραβείο: " e-Safety Game / Play and learn" από Γυμνάσιο Δροσιάς. Συντονίστρια: Στέλλα Τρυφωνίδου. Μέλη ομάδας: Γαβριήλ Σταματάκης, Θεοφάνης Τσιούμας, Ιάκωβος Τίφας.

Οι ομάδες / παιγνίδια που έχουν διακριθεί στην κατηγορία «Λύκεια» είναι:

1ο Βραβείο: "1337 / Exploit " από Λύκειο Αγίας Φυλάξεως. Συντονιστής: Σωτήρης Χατζησωτηρίου. Μέλη ομάδας: Ευριπίδης Παπαευριπίδης, Παναγιώτης Γαβριήλ, Στέφανος Αγαθοκλέους, Θεμιστοκλής Χαραλάμπους

mini 1stPrizeLykeia

2ο Βραβείο: "Crazy Jump Team / How2Internet" από Λύκειο Αρχαγγέλου Απόστολος Μάρκος. Συντονιστής: Πελοπίδας Πελοπίδα. Μέλη ομάδας: Αχιλλέως Ανδρέας, Αλεξάνδρου Ανδρέας, Κωνσταντίνου Χρίστος, Παττίχης Ανδρέας, Διονυσίου Λάμπρος.

3ο Βραβείο: "LinoTeam / Cyberadventures" από Λύκειο Λινόπετρας. Συντονιστές: Γιώργος Ιωάννου. Μέλη ομάδας: Ανδρέας Ναζίρης, Γιάγκος Παρμενίδης, Ορφέας Πουργουρίδης.

Οι ομάδες /παιγνίδια που έχουν διακριθεί στην κατηγορία «Πανεπιστήμια» είναι:

1ο Βραβείο: "After Midnight Games / Alter" από Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μέλη ομάδας: Μαριλένα Καρατσιόλη, Μαρία Χριστοδούλου.

mini 1stPrizeLykeia

2ο Βραβείο: " WebAdventures " από Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μέλη ομάδας: Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, Παναγιώτης Πασπαλίδης.

3ο Βραβείο: "BomBoss " από Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μέλη ομάδας: Αντρέας Αντρέου, Θεόδωρος Κωνσταντίνου, Σέργιος Σταμάτης, Μιχάλης Προδρόμου

Στρατηγικός Συνεργάτης του Διαγωνισμού είναι για ακόμη μία χρονιά η Cytanet, η οποία θα αναρτήσει στο portal της (http://www.iportal.cytanet.com.cy/ENTERTAINMENT/Games/) όλα τα παιχνίδια των νικητών.

Η οργανωτική επιτροπή του φετινού διαγωνισμού εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια της στους νικητές καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες. Όλες οι ομάδες επέδειξαν μεγάλο ζήλο και κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουν σε ένα ολοκληρωμένο αξιόλογο αποτέλεσμα.

Logipaignion2017 WebBanner