cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

7η Ημερίδα Πληροφορικής για Μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου (www.cs.ucy.ac.cy) ανακοινώνει την επιτυχημένη πραγματοποίηση της 7η Ημερίδας Πληροφορικής για μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, η οποία έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016. Την ημερίδα παρακολούθησαν γύρω στους 100 μαθητές και συνοδοί καθηγητές. Οι μαθητές προέρχονταν από Λύκεια (Δημόσια και Ιδιωτικά) και Τεχνικές Σχολές από όλες σχεδόν τις επαρχίες της Κύπρου.

H Ημερίδα Πληροφορικής διενεργήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών δραστηριοτήτων του Τμήματος Πληροφορικής για την ενημέρωση της μαθητικής κοινότητας σχετικά με τις εξελίξεις που προσφέρει η Επιστήμη της Πληροφορικής και διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το Ίδρυμα "European Computer Driving License (ECDL)" και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Την εκδήλωση υποστήριζε ο Οργανισμός "Association for Computing Machinery (ACM)" μέσω του τοπικού παραρτήματος Κύπρου.

7HmeridaLykeiwn1

7HmeridaLykeiwn2

7HmeridaLykeiwn3

7HmeridaLykeiwn4

Στην ημερίδα απεύθυνε χαιρετισμό ο Καθ. Aνδρέας Πιτσιλλίδης (Πρόεδρος Τμήματος Πληροφορικής). Κατά τη διάρκεια της ημερίδας δόθηκε μία διάλεξη από τον Αναπλ. Καθ. του Τμήματος Πληροφορικής Pedro Trancoso. Στη συνέχεια, ο κος Μιχάλης Τορτούρης, Επιθεωρητής Πληροφορικής Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανάλυσε τις προοπτικές και το ρόλο του Καθηγητή Πληροφορικής, ενώ ο κος Γιώργος Μιχαήλ του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής μίλησε για τις επαγγελματικές προοπτικές σε θέματα Πληροφορικής.

7HmeridaLykeiwn5

7HmeridaLykeiwn7

7HmeridaLykeiwn8

Στη συνέχεια ακολούθησαν επιδείξεις τεχνολογικών εφαρμογών από φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου στα ερευνητικά εργαστήρια του Τμήματος. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με μία ανοιχτή συζήτηση των μαθητών με τους φοιτητές του τμήματος.

7HmeridaLykeiwn6

Απονεμηθήκαν διπλώματα παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση είναι διαθέσιμες εδώ (https://picasaweb.google.com/116326031240604351226/7).

6i-imerida-xorigoi