cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

9η Ημερίδα Πληροφορικής για Μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών και μαθητριών πραγματοποιήθηκε η 9η Ημερίδα Πληροφορικής για μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, που διοργάνωσε το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου (http://www.cs.ucy.ac.cy), στις 3 Φεβρουαρίου 2018. Την Ημερίδα παρακολούθησαν 123 μαθητές και συνοδοί καθηγητές. Οι μαθητές προέρχονταν από γυμνάσια και λύκεια (δημόσια και ιδιωτικά), αλλά και από τεχνικές σχολές από τις επαρχίες Αμμοχώστου, Λάρνακας, Λεμεσού, Λευκωσίας και Πάφου.

H Ημερίδα Πληροφορικής διενεργήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών δραστηριοτήτων του Τμήματος Πληροφορικής για την ενημέρωση της μαθητικής κοινότητας σχετικά με τις εξελίξεις που προσφέρει η Επιστήμη της Πληροφορικής και διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το Ίδρυμα "European Computer Driving License (ECDL)" και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο βασικός στόχος της Ημερίδας Πληροφορικής ήταν να ενημερώσει και να ενθαρρύνει τους νέους να ανακαλύψουν τις ευκαιρίες εκπαίδευσης στην Επιστήμη της Πληροφορικής, καθώς και να τους πληροφορήσει για τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει η επιστήμη αυτή. Η Hμερίδα στόχευε κυρίως σε μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου οι οποίοι βρίσκονται στο κρίσιμο στάδιο της επιλογής των επόμενων μεταλυκειακών τους βημάτων.

Ο Συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής της ημερίδας, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρύσης Γεωργίου καλωσόρισε τους μαθητές και συνοδούς καθηγητές και παρέδωσε το βήμα στην Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής, Καθηγήτρια Ελπίδα Κεραυνού, η οποία παρουσίασε το σκοπό, τις ερευνητικές δραστηριότητες και τα προγράμματα σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής. Στη συνέχεια, οι προπτυχιακοί φοιτητές Μαρία Ευθυμίου και Μάριος Ευτυχίου, εκπροσωπώντας τον Όμιλο Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, παρουσίασαν τον σκοπό και τις δραστηριότητες του ομίλου.

Το πρώτο μέρος της ημερίδας ολοκληρώθηκε με τρεις διαλέξεις. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γιώργος Χρυσάνθου μίλησε για Γραφικά και Εικονικά Περιβάλλοντα. Ο κος Μιχάλης Τορτούρης, Επιθεωρητής Πληροφορικής Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανάλυσε τις προοπτικές και το ρόλο του Καθηγητή Πληροφορικής (Πληροφορική και Εκπαίδευση), ενώ η κα Χριστίνα Χαραλαμπίδου του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής μίλησε για τις επαγγελματικές προοπτικές σε θέματα Πληροφορικής (Καριέρα στην Πληροφορική: Προοπτικές Καριέρας ΤΠΕ) [pdf].

Στη συνέχεια, αφού οι παρευρισκόμενοι γευμάτισαν στο εστιατόριο του Πανεπιστημίου Κύπρου (το γεύμα χορηγήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ECDL), ακολούθησαν επιδείξεις τεχνολογικών εφαρμογών από φοιτητές και ερευνητές του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, στα ερευνητικά εργαστήρια του Τμήματος.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με μία ανοιχτή συζήτηση των μαθητών με τους φοιτητές του τμήματος, στην απουσία καθηγητών και συνοδών. Το πρόγραμμα της Ημερίδας: [pdf]

Απονεμηθήκαν διπλώματα παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

9i imerida pliroforikis