cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

1st Imagine Cup Competition, April 2011

1st-imagine-cup

Πρόσφατα η Microsoft διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Κύπρο έναν από τους σημαντικότερους παγκόσμιους φοιτητικούς διαγωνισμούς τεχνολογίας, που φέτος συμπληρώνει εννέα χρόνια ζωής. Ο διαγωνισμός αυτός ενθαρρύνει τους πιο ταλαντούχους τους προγραμματιστές στο να εργαστούν δημιουργικά και να δώσουν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την πείνα, τη φτώχεια, την εκπαίδευση, τον έλεγχο των ασθενειών, την υγεία, το περιβάλλον και άλλα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα.

Η νικήτρια ομάδα από την Κύπρο αναδείχθηκε μέσα από τέσσερεις συνολικά ομάδες στην κατηγορία Software Design και μαζί με τους παγκόσμιους φιναλίστ από τις άλλες κατηγορίες θα ταξιδέψει με έξοδα της Microsoft στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, τον Ιούλιο του 2011, για να διαγωνιστούν στον 9ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε  η ομάδα του τμήματος μας (iDoc) για το λογισμικό που ανέπτυξε στα πλαίσια του μαθήματος ΕΠΛ345 - Ομαδική Εργασία Τεχνολογίας Λογισμικού.

Η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Τελικό του Διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη, αποτελείται από τους φοιτητές μας: Κωνσταντίνο Κώστα, Αντώνη Μαυρή, Γιώργο Νικολαΐδη, Διομήδη Παπαδιομήδους. Μέντορας στην ομάδα είναι ο Χαράλαμπος Πουλλής (Λέκτορας, ΤΕΠΑΚ).

Πολύ θέτικα σχόλια απέσπασε και η δεύτερη ομάδα (Filotimo) που συμμετείχε από το τμήμα μας. Η ομάδα αποτελείται από τους φοιτητές Φαίδων Ρούσσου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Νάταλυ Χειρίδου και Γιώργος Χριστοδούλου.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ:

ΓΙΑΤΡΟΣ... ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ
Ομάδα:
iDoc, Τμήμα Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου
Μέλη: Κωνσταντίνος Κώστα, Γιώργος Νικολαΐδης, Διομήδης Παπαδιομήδους, Αντώνης Μαυρής 

Η ομάδα iDOC από το Πανεπιστήμιο Κύπρου παρουσίασε μια καινοτομική ιδέα, η όποια αποτελείται από δύο εφαρμογές και κατάφερε να στεφθεί νικήτρια. Η πρώτη εφαρμογή είναι ένα πρόγραμμα σε Windows Phone 7, που παρέχεται στους χρήστες εντελώς δωρεάν. Η συγκεκριμένη εφαρμογή, με τη βοήθεια ενός «symptomchecker», επιτρέπει στους χρήστες να μπορούν εύκολα να γίνουν γιατροί του εαυτού τους, θα μπορούσαμε να πούμε, αναγνωρίζοντας με ευκολία το πρόβλημα υγείας που τους παρουσιάζεται. Στη συνέχεια, θα μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια λίστα που δεν περιέχει μόνο τους πλησιέστερους ιατρούς ή τα νοσοκομεία, αλλά και αυτούς που έχουν σχέση με το πρόβλημά τους. Η δεύτερη εφαρμογή, η ιστοσελίδα, δίνει τη δυνατότατα εγγραφής σε όποιον ιατρό ή σε όποιο νοσοκομείο επιθυμεί να φαίνεται το όνομά του στη λίστα που εμφανίζεται σε κάθε χρήστη. Σκεφτείτε λοιπόν να βρισκόσασταν σε μια ξένη χώρα και να ζητούσατε ιατρική περίθαλψη… Τι θα κάνατε; Η εφαρμογή αυτή θα σας δώσει τη λύση.

giatros-epitopou

ΔΙΚΤΥΟ ΜΕ... ΦΙΛΟΤΙΜΟ
Ομάδα: Φιλοτιμο, Πανεπιστήμιο Κύπρου
Μέλη: Γιώργος Χριστοδούλου, Φαίδων Ρούσσου, Νάταλυ Χειρίδου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους

Το «Φιλότιμο», που δημιουργήθηκε από τη δεύτερη ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου, στόχευε στα ιδανικά και στις αξίες, όπως ευσυνειδησία και ευαισθησία για τον κόσμο και τα προβλήματά του. Η συγκεκριμένη ιδέα σκόπευε στο να παρέχει την ευκαιρία για συζήτηση, ενημέρωση και παροχή λύσεων σε καίρια προβλήματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα μέσω δωρεών, διοργάνωσης εκδηλώσεων με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, διαδικτυακού διάλογου με χρήστες ανά το παγκόσμιο κ.λπ. Η πρόσβαση σε αυτό το πρόγραμμα θα είναι πολύ εύκολη, αφού το «Φιλότιμο» θα διατίθεται στο κοινό μέσω Windows Phone 7. Παράλληλα, θα βρίσκεται αναρτημένο στο Διαδίκτυο ως ένα κοινωνικό δίκτυο, όπου ο καθένας θα μπορεί πολύ απλά να έρθει σε επαφή και να το γνωρίσει.

diktyo-me-filotimo