cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

Προκήρυξη Θέσεων Μεταπτυχιακού Προγράμματος για το Ακαδημαϊκό Έτος 2011-2012

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει ότι θα δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 15 Απριλίου 2011, για τα ακόλουθα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Πληροφορικής που θα αρχίσουν το Σεπτέμβριο του 2011:

Σαράντα πέντε (45) θέσεις στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος που οδηγούν στην απόκτηση Μάστερ ή Διδακτορικού Διπλώματος ως ακολούθως:

Προγράμματα Μάστερ

  • Δέκα (10) θέσεις για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μάστερ στην Επιστήμη της Πληροφορικής. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Πληροφορικής και συναφών Επιστημών που επιζητούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στην Επιστήμη της Πληροφορικής,  να αναπτύξουν ερευνητικές δεξιότητες σε εξειδικευμένους τομείς της Πληροφορικής και ενδεχομένως να ακολουθήσουν διδακτορικές σπουδές μετά την αποφοίτησή τους.
  • Οκτώ (8)  θέσεις για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μάστερ στο Διαδικτυακό Υπολογισμό. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Πληροφορικής και συναφών Επιστημών που επιζητούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε θέματα Δικτύων Υπολογιστών,  Κατανεμημένων Συστημάτων και Διαδικτύου,  να αναπτύξουν ερευνητικές δεξιότητες στα θέματα αυτά και ενδεχομένως να ακολουθήσουν διδακτορικές σπουδές μετά την αποφοίτησή τους.
  • Επτά (7) θέσεις για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μάστερ σε Ευφυή Συστήματα.  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πληροφορικής και συναφών Επιστημών που επιζητούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης,  Υπολογιστικών Συστημάτων και Εξόρυξης Γνώσης, να αναπτύξουν ερευνητικές δεξιότητες στα θέματα αυτά και ενδεχομένως να ακολουθήσουν διδακτορικές σπουδές μετά την αποφοίτησή τους.
  • Δέκα (10)  θέσεις για το μεταπτυχιακό Επαγγελματικό Μάστερ σε Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής.  Σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει επαγγελματίες της Πληροφορικής να επεκτείνουν και να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους σε Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και να αποκτήσουν σύγχρονη τεχνογνωσία σε θέματα ενδιαφέροντος για την εθνική βιομηχανία Πληροφορικής, όπως Τεχνολογίες Λογισμικού, Διαδικτύου και Ευφυών Συστημάτων.

Διδακτορικό Πρόγραμμα

  • Δέκα (10) θέσεις για το Διδακτορικό πρόγραμμα του Τμήματος στην Πληροφορική. Λεπτομέρειες για τις ερευνητικές δραστηριότητες του Τμήματος μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του τμήματος http://www.cs.ucy.ac.cy/index.php/en/research.html

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών στην Πληροφορική ή συναφή κλάδο, με βαθμό τουλάχιστον «Λίαν Καλώς», ο οποίος είναι αναγνωρισμένος ως ισότιμος Πανεπιστημιακού τίτλου επιπέδου Πτυχίου.

Πληροφορίες για την υποβολή αιτήσεων και τα δίδακτρα μπορείτε να βρείτε εδώ

Άλλες πληροφορίες δίδονται από τη Γραμματεία του Τμήματος (e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) καθημερινά, Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή απότις 8.00 π.μ. - 2.00 μ.μ

Τηλ.  22 892700, 
Φαξ: 22 89270