cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

26 Ιανουαρίου 2016, 18:00, Συζήτηση, Προσωπικά Δεδομένα στο Cloud, Κτίριο Συγκλήτου

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ CLOUD: ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ;

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Εκδήλωση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η ανοικτή για το κοινό εκδήλωση με θέμα «Trustworthy Cloud Computing – Ασφάλεια και Εμπιστοσύνη στις Υπηρεσίες Υπολογιστικού Νέφους» θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Διαλέξεων Β108 του κτηρίου Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφόρος Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά) την Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 στις 18:00.
Οι υπηρεσίες Υπολογιστικού Νέφους είναι καθημερινότητα για όλους μας, άτομα, εταιρείες και οργανισμούς. Τις χρησιμοποιούμε καθημερινά στις κινητές μας συσκευές, μέσω των υπηρεσιών κοινωνικής δια-δικτύωσης καθώς και σε πλήθος άλλων ευκαιριών. Η συνετή χρήση από πλευράς του χρήστη καθώς και η προσεκτική επιλογή του παροχέα αυτών των υπηρεσιών είναι κρίσιμοι παράγοντες για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων όσον αφορά τα προσωπικά μας δεδομένα. Η παρουσίαση θα εξηγήσει συνοπτικά πώς η Microsoft προσεγγίζει το θέμα και πώς προστατεύει τα δεδομένα των χρηστών.
Ομιλητής θα είναι ο κ. Ιωάννης Σταυρινίδης, Technical Evangelist (Ευαγγελιστής Τεχνολογίας) στη Microsoft Κύπρου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τατιάνα Συνοδινού, του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι τα προσωπικά δεδομένα στο Cloud μία δύσκολη συμβίωση; Η κ. Συνοδινού θα εστιάσει στη νομική διάσταση του θέματος. Στην εκδήλωση παρέμβαση θα κάνει και ο Επίκουρος Καθηγητής Γιώργο Πάλλη του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου, με τίτλο «Είναι το Cloud ασφαλές ή όχι;».
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου και η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ. Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην ελληνική γλώσσα και είναι ανοικτή για το κοινό.
Πληροφορίες: τηλ. 22894305, email. Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τέλος ανακοίνωσης